credits: Maarten Vanden Abeele

Dance & opera @Amuz

wo 09-08-2017 20:00
performance

In de historische setting van Amuz serveren we u in première de solo "Accusation #1: I question"

In Accusation #1: I question ontleedt Ann Van den Broek samen met danseres Frauke Mariën de minutieuze puzzel die Accusations is. Accusations, dat eerder in 2017 in première ging, vertrok vanuit het biografisch materiaal en het karakter van Van den Broek, verdeeld over zeven performers op toneel. Zeven persoonlijkheden die opgingen in een zintuiglijk overweldigend geheel.

In Accusation #1: I question ontrafelen Ann en Frauke het materiaal, ditmaal vertrekkend vanuit de persoonlijkheid van deze ene danseres en haar pogingen om iets van het leven te maken door twijfel toe te laten en alles te bevragen in een geleidelijke opeenstapeling van beweging, geluid en tekst.

Accustion #1: I question is voor het eerst te zien op het Queer Arts Festival in Antwerpen op 9 augustus.

Concept en choreografie: Ann Van den Broek 
Van en met: Frauke Mariën
Teksten: Frauke Mariën, Gregory Frateur/Ann Van den Broek
Muziek: Nicolas Rombouts i.s.m. Gregory Frateur en Ann Van den Broek
Decorontwerp: Ann Van den Broek en Bernie van Velzen
Styling kostuum: Veronique Branquinho

Ook Benjamin Abel Meirhaeghe maakt zijn opwachting. Aan het begin van elk kunstenaarschap heerst de schrik om ontmaskerd te worden, daarom noemt Benjamin Abel Meirhaeghe zichzelf bij voorbaat een self-proclaimed narcist. Hij gebruikt zichzelf als subject van zijn creaties. Momenteel studeert hij performance-art aan de Toneelacademie van Maastricht waar hij vooral egocentrische muzikale performances ontwikkelt. Van een lauter a capella countertenor tot een Brullende Brachiosaurus. Benjamin Abel Meirhaeghe hunkert om een ênfant-terrible genoemd te worden en vind dat het publiek daar absoluut getuige van moet zijn.  

Hij brengt voor u "Mea Big Culpa" 

`*.¸.*´ by Benjamin Abel Meirhaeghe

¸.•´¸.•*¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´ .•´ ¸¸.•¨¯`•.

 

The opera Mea Big Culpa is inspired on the feelings of Benjamin Abel Meirhaeghe. The Libretto is written by Benjamin Abel Meirhaeghe. The base of the soundtrack is Cara Sposa composed by Handel and remixed by Benjamin Abel Meirhaeghe. Wanna-be Counter-tenor. 

 

 

Inkom: 
15
Kammenstraat 81
2000 Antwerpen